
Kolay Şöbiyet Tanımı İçin Gereçler
- 12 adet baklavalık yufka
- 125 gram tereyağı
- Antep fıstığı
- 1,5 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı irmik
- 2 adet vanilya
- 3 su bardağı su
- 2 su bardağı şeker
- Birkaç damla limon
Kolay Şöbiyet Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle sütün içerisine irmiği ekleyip sürekli karıştırarak muhallebiden biraz koyu bir kıvam elde edelim indirmeye yakın vanilyayı ekleyelim soğumaya bırakalım.
- Şerbet materyallerini ocağa alıp kaynatalım. Kaynadıktan sonra bir 10 dakika daha ocakta tutup kenara alalım soğutalım.
- Tereyağını eritelim. İlk yufkayı serip üzerine fırça ile az ölçüde tereyağınından sürelim bütün yufkaları onun üzerine koyup ortalara tereyağını sürelim (Aralara tereyağı sürmesenizde olur)
- Üst üste konulmuş 12 yufkanın uzun kenarını 6 kısa kenarını 5 eşit şekilde kare olacak şekilde keselim.
- Yufkaların ortalarına hazırlamış olduğumuz irmikten koyalım antep fıstığıda ekleyip üçgen olacak şekilde kapatalım.
- Dikdörtgen borcamı yağlayıp üzerine dizelim. Uç kısımları pişerken açılmaması için birinci üçgeni koyalım ikinciyi koyarken bir öncekinin hafif uç kısmına koyalım.
- Üzerlerine tereyağı sürelim 200 derecede önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim.
- Fırından çıkarttığımız tatlıların üzerine soğuk şerbeti dökelim ❣ deneyip afiyetle yiyelim????????