Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kolay Şöbiyet

Kolay Şöbiyet
0
34

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
kolay-sobiyet.jpg

Kolay Şöbiyet Tanımı İçin Gereçler

  • 12 adet baklavalık yufka
  • 125 gram tereyağı
  • Antep fıstığı
️️️️️İç Materyali İçin️️
  • 1,5 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı irmik
  • 2 adet vanilya
Şerbeti İçin
  • 3 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker
  • Birkaç damla limon

Kolay Şöbiyet Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Öncelikle sütün içerisine irmiği ekleyip sürekli karıştırarak muhallebiden biraz koyu bir kıvam elde edelim indirmeye yakın vanilyayı ekleyelim soğumaya bırakalım.
  2. Şerbet materyallerini ocağa alıp kaynatalım. Kaynadıktan sonra bir 10 dakika daha ocakta tutup kenara alalım soğutalım.
  3. Tereyağını eritelim. İlk yufkayı serip üzerine fırça ile az ölçüde tereyağınından sürelim bütün yufkaları onun üzerine koyup ortalara tereyağını sürelim (Aralara tereyağı sürmesenizde olur)
  4. Üst üste konulmuş 12 yufkanın uzun kenarını 6 kısa kenarını 5 eşit şekilde kare olacak şekilde keselim.
  5. Yufkaların ortalarına hazırlamış olduğumuz irmikten koyalım antep fıstığıda ekleyip üçgen olacak şekilde kapatalım.
  6. Dikdörtgen borcamı yağlayıp üzerine dizelim. Uç kısımları pişerken açılmaması için birinci üçgeni koyalım ikinciyi koyarken bir öncekinin hafif uç kısmına koyalım.
  7. Üzerlerine tereyağı sürelim 200 derecede önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim.
  8. Fırından çıkarttığımız tatlıların üzerine soğuk şerbeti dökelim ❣ deneyip afiyetle yiyelim????????
 
858,505Konular
982,725Mesajlar
33,057Kullanıcılar
yaramaz61Son üye
Üst Alt