Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kolay Şöbiyet Tatlısı

Kolay Şöbiyet Tatlısı
0
42

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
kolay-sobeyit-tatlisi.jpg

Kolay Şöbiyet Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 20 adet baklavalık yufka
  • 200 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı antep fıstığı tozu
İç malzemesi için;
  • 2,5 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı irmik
Şerbeti için;
  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker
  • 2-3 damla limon suyu

Kolay Şöbiyet Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk önce şerbeti yapalım kii tatlımız pişene kadar soğusun, 2 su bardağı suya şekerimizi ekleyip kaynatalım.
  2. Kaynayan şerbete limon suyunu ekleyip, ocağın altını kapatıp, soğumaya bırakalım.
  3. Şimdi de iç muhallebisini yapalım, 2,5 su bardağı süte irmiğimizi ekleyip göz göz olana kadar pişirelim, onuda soğumaya bırakalım katılaşmadı diye merak etmeyin soğurken koyulaşacaktır.
  4. Tereyağımızı eritelim, ilk yufkamızı tezgaha serelim, üzerine yağ sürelim, tekrar üstüne bir yufka daha koyalım böyle yaparak 20 yufkayı üst üste yağlayalım.
  5. En üste ki yufkayı yağlamayalım ben uzunlamasına 4 parçaya böldüm ve üçgen yapabilecek kareler kestim.
  6. İçlerine azar azar muhallebi den koydum ve antep fıstığı tozu ekleyip uçlarını birleştirip fırın tepsisine çizdim fazla üst üste koymayın yoksa uçları pişmemiş kalıyor.
  7. Bütün yufkaları tepsiye çizdikten sonra kalan tereyağını üzerine gezdirelim.
  8. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirelim.
  9. Tatlımızı fırından aldıktan 5 dakika sonra şerbetimizi dökelim şerbetini çektikten sonra herkese ????afiyet olsun ????.
Kolay Şöbiyet Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,678Mesajlar
33,049Kullanıcılar
arliekaneSon üye
Üst Alt