
Kolay Poğaça Tanımı İçin Gereçler
- 2 çay bardağı sıvı yağı
- 4 çay bardağı ılık su
- 1 tane yaş maya
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- Aldığı kadar un
- 1 yumurta sarısı
- Susam
Kolay Poğaça Tanımı Yapılışı
- Sıvıyağı ,ılık su ve yaş maya ,toz şeker karıştırılır.
- Sonra tuz ve un atılır .
- Ele yapışmayan hamur elde edilir .
- Ağzı kapatılır 40 dk bekletilir .
- Hamur kabarınca ceviz büyüklüğünde toplar yapılır .
- İstenilen biçim verilip tepsiye dizilir.
- Üstüne yumurta sarısı sürelim, susam serpelim.
- Sonra 180 derecede fırına verilir .
- Altı üstü kızarana kadar pişirilir.