iltasyazilim
FD Üye
Malzeme Listesi:
3 kaşık tepeleme yoğurt
2 kaşık tepeleme sıvı yağ (ay çiçek yağı)
1 yumurta
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
un (yaklaşık 1011 yemek kaşığı)
1 çay kaşığı tuz
Üzeri için:
1 tatlı kaşığı salça 1 yemek kaşığı su ile açılacak
1 tatlı kaşığı kekik, fesleğen
rende kaşar peyniri
isteğe bağlı sucuk, mantar dilimleri, sosis, zeytin
Yapılışı:
Hamuru yoğurun, hafif elinize yapışabilir unlu bir tezgaha alın Hamuru ikiye veya üçe bölün (ben üçe böldüm)
Merdane ile herbir bezeyi yaklaşık yemek tabağı büyüklüğünde 11,5 cm kalınlıkta açın, teflon tavada kısık ateşte hamuru arkalı önlü pişirinPizza hamurlarınızı pişirip fırın tepsisine alın, üzerine açılmış salçayı eşit miktarda dağıtın, kaşar peyniri rendesini bolca serpinEkstra olarak her bir pizzanın üzerinden 11,5 yemek kaşığı zeytinyağını gezdirin
Eğer başka materyaller ilave edecekseniz (mantar, biber gibi) çok ince dilimler halinde hazırlayın, çünkü hamur zaten pişmiş olduğu için kısa sürede pizzanız fırından çıkıyor
Fırında 180 derecede kaşar peynirleri eriyip çok hafif pembeleşene kadar 1520 dakika tutun
3 kaşık tepeleme yoğurt
2 kaşık tepeleme sıvı yağ (ay çiçek yağı)
1 yumurta
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
un (yaklaşık 1011 yemek kaşığı)
1 çay kaşığı tuz
Üzeri için:
1 tatlı kaşığı salça 1 yemek kaşığı su ile açılacak
1 tatlı kaşığı kekik, fesleğen
rende kaşar peyniri
isteğe bağlı sucuk, mantar dilimleri, sosis, zeytin
Yapılışı:
Hamuru yoğurun, hafif elinize yapışabilir unlu bir tezgaha alın Hamuru ikiye veya üçe bölün (ben üçe böldüm)
Merdane ile herbir bezeyi yaklaşık yemek tabağı büyüklüğünde 11,5 cm kalınlıkta açın, teflon tavada kısık ateşte hamuru arkalı önlü pişirinPizza hamurlarınızı pişirip fırın tepsisine alın, üzerine açılmış salçayı eşit miktarda dağıtın, kaşar peyniri rendesini bolca serpinEkstra olarak her bir pizzanın üzerinden 11,5 yemek kaşığı zeytinyağını gezdirin
Eğer başka materyaller ilave edecekseniz (mantar, biber gibi) çok ince dilimler halinde hazırlayın, çünkü hamur zaten pişmiş olduğu için kısa sürede pizzanız fırından çıkıyor
Fırında 180 derecede kaşar peynirleri eriyip çok hafif pembeleşene kadar 1520 dakika tutun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.