Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kolay Mantı (Kalıpla) Derin Dondurucu İçin

Kolay Mantı (Kalıpla) Derin Dondurucu İçin
0
123

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70

Kolay Mantı (Kalıpla) Derin Dondurucu İçin Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta
  • 3-4 damla limon suyu
  • Su
İç harcı için
  • 250 gram az yağlı kıyma
  • 1 küçük soğan
  • Tuz
  • Karabiber

Kolay Mantı (Kalıpla) Derin Dondurucu İçin Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Unumuzu karıştırma kabına alalım ortasını açıp yumurtayı ,tuzu ,suyu ,limon suyunu da ekleyip yoğuralım yumuşak bir hamur olmaması gerekiyor.
  2. İyice yoğurduktan sonra 1 saat kadar dinlendirelim.
  3. O sırada iç harcı hazırlayalım. Soğanı rendeleyelim. Suyunu dizelim ve kıymaya katalım tuzunu ve karabiberini de ekledikten sonra düzgünce yoğuralım.
  4. Dinlenen hamurdan mandalina büyüklüğünde koparalım ve oklava yardımıyla kalın olmayacak biçimde açalım mantı kalıbını hafif unlayalım.
  5. O açtığımız hamuru mantı kalıbının üzerine koyalım ve sıra kıymaları koymakta her bir boşluğun üzerine kıymadan koyalım şayet kıymamız suluysa peçete yardımıyla alalım o suyu.
  6. Daha sonra bir hamur daha açalım o hamurun üzerine koyalım kenarlarını bastıralım.
  7. Daha sonra bir merdane yardımıyla sertçe üstünden geçelim mantılar ortaya çıkana kadar bu süreci yapalım ve mantının kenarında ki hamurları alalım ve kalıbı karşıt çevirelim.Bu biçimde tek başınıza bir sürü mantı yapabilirsiniz.
  8. Daha sonra dondurucuya alalım.Afiyet olsun.

Kolay Mantı (Kalıpla) Derin Dondurucu İçin Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

 

Similar threads

Mantı Tarifi İçin Malzemeler 2 adet yumurta1 tatlı kaşığı tuzYarım çay bardağı ılık su1 yemek kaşığı sıvı yağYaklaşık 3,5 su bardağı un İç harcı için; 250 gram kıyma1 adet küçük kuru soğanYarım çay kaşığı kırmızı toz biberYarım çay kaşığı kimyonYarım çay kaşığı karabiber Üzeri için; 2 çorba...
Cevaplar
0
Görüntüleme
39
Kolay Mantı Tarifi İçin Malzemeler Mantı kasnağı2 tane yumurta4 su bardağı un1,5 su bardağı suTuz İçi için; 250 gram kıyma1 tane kuru soğanTuzPulbiberKarabiber Üzeri için; Yoğurt2 diş sarımsakNane Sosu için; 2 yemek kaşığı tereyağ2 yemek kaşığı sıvı yağ1 yemek kaşığı domates salçası1 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
44
Yaprak Mantı Tanımı İçin Materyaller Hamuru için 2,5 su bardağı soğuk su2 tane yumurtaAldığı kadar unTuz Sosu için 300 gram kıyma2 yemek kaşığı margarinGöz kararı olacak hepsi tuz, pulbiber, karabiber, tozbiberYarım yemek kaşığı domates salçası1 çay bardağı su Yağlamak için 1,5 tane margarin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
51
Üçgen Mantı Tanımı İçin Materyaller Hamuru İçin 3,5 su bardağı un1 su bardağı süt1 çay kaşığı tuz2 adet yumurta İç Harcı İçin 250 gram az yağlı kıyma2 adet orta uzunluk soğanYarım çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı tuz Üzeri İçin 1 kase yoğurt2 diş sarımsak2 yemek kaşığı tereyağı1 çay kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
63
Mantı (El Açması) Tanımı İçin Malzemeler 1 adet yumurta1 tatlı kaşığı tuzYarım su bardağı suKıvama nazaran un (Hafif sert kıvam olacak ) İç harç için : 150 gram kıyma1 adet soğan rendesi1 çay kaşığı karabiber Yoğurtlu sos için; Biraz yoğurt2 adet sarımsak tuz Üzeri için; Sıvı yağ kırmızı toz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
122
858,556Konular
982,097Mesajlar
32,756Kullanıcılar
yasorektSon üye
Üst Alt