Kolay Malaga Pasta Tanımı İçin Gereçler
Kek için:
- 3 yumurta
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağı tozşeker
- 1/2 (yarım) su bardağı süt
- 2,5 yemek kaşığı kakao
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 700 ml süt (3, 5 su bardağı süt)
- 1,5 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 yumurta sarısı
- 1 su bardağı tozşeker
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 poşet krem şanti
- 12 adet muz
- 1 su bardağı süt
- 1 kutu krema (200 ml)
- 150 gram bitter çikolata
- Süslemek için fıstık yahut fındıkta olur
Kolay Malaga Pasta Tanımı Yapılışı
- Evvel yumurta ve şekeri 5 dakika mikserde çırpıyoruz. Süt ve yağı ekleyip karıştırıyoruz.
- Sonra un, nişasta, kakao, kabartma tozu, vanilyayı elekten geçirip içine katıp mikserin en düşük ayarda biraz çırpıyoruz.
- Dikdörtgen cam borcamın tabanını tereyağı sürüyoruz.
- Kek karışımı döküp yayıyoruz.
- 3-4 kere yere vurup 170 c de 20 dak pişiriyoruz. Kürdan testi yapmadan çıkarmayınız.
- Kek pişerken kremasını pişirelim tereyağ ve krem şanti hariç bütün materyalleri karıştırıp muhallebi kıvamında pişiriyoruz.
- Sıcakken içine tereyağını koyup karıştırıyoruz.
- Kapak ile kapatıp ılımaya bırakalım.
- Kek soğuyunca 1 su bardağı süt ile ıslatalım.
- Ilıyan kremanın içine krem şantiyi ekleyip mikserle 3-4 dakika çırpalım.
- Kekin üzerine kremayı yayalım üstüne muzları dizelim.
- Kremanın içine bitter çikolataları koyup biraz ılıtıyoruz(kaynatmıyoruz) karıştıra karıştıra eritiyoruz.
- 5 dakika bekletip muzların üstüne gezdiriyoruz fıstık ile süslüyoruz. Fındıkta olur 3-4 saat dolapta bekletiyoruz sonra dilimleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.