Lezzeti ve görünüşüyle çok beğeneceğiniz kıymalı tepsi böreğinin pratik tanımı münhasıran çalışan bayanların çok güzeline gidecek. Tepsi börekleri çoklukla imalatı kolay olmasıyla dilim dilim edilerek servis edilir. Yapınca çok beğeneceğiniz lezzeti damaklarda iz bırakacak enfes kıymalı tepsi böreğinin tanımı metnimizde.
Çayın yanında ya da aniden gelen misafirlerinize pratik formda börek hazırlamak istiyorsanız kıymalı tepsi böreğini süratlice yapabilirsiniz. Puf puf kabaran ve yumuşacık tadı ile vazgeçilmezin olacak. Hazırlanan sosu ile yüzeyi çıtır çıtır içerisindeki harcı ile misafirlerinizi şaşırtacağınız bir lezzet.Kıymalı börekler doyurucu olma özelliği taşıdığından ötürü ana yemek mahalline geçebiliyor. Yanında yalnızca bir salata ile servis edebileceğiniz kıymalı tepsi böreğinin püf noktalarıyla birlikte tanımına metnimizden kolay kolay ulaşabilirsiniz.
KIYMALI TEPSİ BÖREĞİ TANIMI:
MATERYALLER
5 adet yufka
1 şişe soda
3 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı ayçiçeği yağı
İç harcı için;
500 gram kıyma
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 adet soğan
2 adet sivri biber
1 adet salçalık kırmızıbiber
3 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
Tuz
Kimyon
Karabiber
Al pul biber
YAPILIŞI
Küp küp doğranmış soğanları zeytinyağının içerisinde şıkça kavurun. Daha sonra kıymayı da ekleyerek 2-3 dakika kavurun. Biberleri ince ince, maydanozları da küçük doğrayarak ek ettikten sonra baharatlarla harmanlayıp 3 dakika karıştırdıktan sonra ocaktan alabilirsiniz.
Yağlanmış fırın tepsisine 1 adet yufkayı serin. Bu adımda yufka kenarlarından sarkabilir. Kıymalı harcı yufkanın üzerine yayıp, kalan yufkaları üzerine serin. Tepsinin kenarından sarkan kısım ile böreğin üzerini kapattıktan sonra üzerine soda, süt, yumurta ve yağı bir kasede çırpın dökün.
Evvelden ayarlanmış 200 radde fırında üzeri kızarana kadar böreği pişirin.
Ilık hale geldikten sonra servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.