iltasyazilim
FD Üye
Resimli Katmer Tarifi, yapılışı
Malzemeler
1 Çorba Kaşığı Değişken Yağ
5 Su Bardağı Un
Yeterince Su
Tuzlu
İçi İçin
12 Paket Margarin
3 Çorba Kaşığı Tahin
Tarifi
5 su bardağı unu genişce bir vahşi alalım Una bir tutam tuzlu ek edelim Ortasını havuz gibi açarak ağır ağır su ve akışkan yağ ek edelim Yumuşak bir hamur haline gelene kadar yoğuralım Hamuru 1520 dakika değin ılık bir yerde dinlendirelim
Hazırladığımız hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp, eşit büyüklükte bezeler hazırlayalım Ilk bezeyi hafifçe unlanmış bir zeminde oklava ile mantı yufkası inceliğinde açalaım
Tahin ve erittiğimiz margarini hazırladığımız yufkaların üstüne sürerek rulo yapalım Bu ruloyu kendi civarda döndürerek gül böreği yapar gibi saralım Tüm bezeleri bu şekilde hazırlayalım Yufkaları, yağının donması için bir zaman buzdolabında bekletelim
Yufkanın açıkta kalan ucunu içeriye doğru döndürelim Buzdolabından çıkardıktan sonradan fazla pozitif inceltmeden açalım Tüm rulolar bitene kadar devam edelim Katmeri saç ya da teflon tavada pişirerek servis yapalım *
Malzemeler
1 Çorba Kaşığı Değişken Yağ
5 Su Bardağı Un
Yeterince Su
Tuzlu
İçi İçin
12 Paket Margarin
3 Çorba Kaşığı Tahin
Tarifi
5 su bardağı unu genişce bir vahşi alalım Una bir tutam tuzlu ek edelim Ortasını havuz gibi açarak ağır ağır su ve akışkan yağ ek edelim Yumuşak bir hamur haline gelene kadar yoğuralım Hamuru 1520 dakika değin ılık bir yerde dinlendirelim
Hazırladığımız hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp, eşit büyüklükte bezeler hazırlayalım Ilk bezeyi hafifçe unlanmış bir zeminde oklava ile mantı yufkası inceliğinde açalaım
Tahin ve erittiğimiz margarini hazırladığımız yufkaların üstüne sürerek rulo yapalım Bu ruloyu kendi civarda döndürerek gül böreği yapar gibi saralım Tüm bezeleri bu şekilde hazırlayalım Yufkaları, yağının donması için bir zaman buzdolabında bekletelim
Yufkanın açıkta kalan ucunu içeriye doğru döndürelim Buzdolabından çıkardıktan sonradan fazla pozitif inceltmeden açalım Tüm rulolar bitene kadar devam edelim Katmeri saç ya da teflon tavada pişirerek servis yapalım *