Kolay Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 su bardak şeker
- 1 su bardak yoğurt
- 1 su bardak sıvı yağ (genelde 1 çay bardağı zeytinyağ ve 1 çay bardağı sıvı yağ koyuyorum ve sıvı yağ ziyanını azaltıyorum)
- 1 paket kakao(az kakaolu isterseniz 1 paket deri biraz az olabilir)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket şekerli vanilin
- 1 çimdik tuz
- 1 tutam toz soda
- 4- 5 bardak un (yumuşak bir hamur için 4 ya da 5 bardak ayarlaması yapmalısınız)
- 1 su bardak süt
- 1 paket kakao
- 1.5 yemek kaşık tereyağ
- Hindistan cevizi
Kolay Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kabımıza yumurta ve şekeri rengi beyaz a dönük köpük köpük oluncaya kadar çırpalım.
- İçine yoğurt, sıvı yağ,kakao,kabartma tozu ,şekerli vanilin,toz sodayı ekleyelim ve karıştıralım.Azar azar un u ekleyelim karıştırmaya devam edelim.
- Yağlı kağıt serili tepsimize ya da sıvı yağ ile yağladığımız tepsimize hazırladığımız malzemeyi ekleyelim.
- Fırını evvelden 180 derecede 5 -6 dk ısıtalım.
- Tepsimizi fırına yerleştirelim ve 35 40 dk 180 derece pişirelim.
- Fırında kek pişerken sosumuzu hazırlayalım.
- 1 bardak süt kakao yu orta ateşte tencerede pişirelim,köpürmesine yakın tereyağını ekleyelim.
- Kek e fırındayken bıçak batıralım şayet hamur ya da su kıvamı bıçağa gelmiyorsa kekimiz pişmiştir.
- Kek in birinci sıcaklığı çıktıktan sonra keselim ve üzerine sosu dökelim.
- Üzerine hindistan cevizini ekleyelim.