Kolay El Açması Börek Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 adet kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
- peynir
- maydanoz
Kolay El Açması Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Derin bir kaba un hariç tüm malzemeyi koyun karıştırın.
- Son olarak unu da ekleyip kulak göğsü kıvam a gelene kadar yoğurun.
- 10 dk hamuru dinlendirelim.
- Ardından 9 bezeye bölelim tepsimizin tabanını yağlayıp birinci bezeyi tepsi boyutunda açalım.
- Her yufkada ortalara sıvı yağ gezdirelim ( az ölçü ) 3 kat yufkadan sonra peynirli harçdan dökün bir üç kat daha yufka açıp tekrar harç dökün.
- Son 3 katıda açıp en son dilimleyip yeniden biraz sıvı yağ gezdirip 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
- Tarife nazaran çok katlı bi börek değil lakin çok hoş gevrek bir börek tanımıdır deneyenlere afiyet olsun. ????