Kolay Ekmek Tanımı İçin Malzemeler
- 3.5 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı kekik
- 2 yemek kaşığı susam
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı karbonat
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı keten tohumu
- 2 yemek kaşığı çörek otu
- 1.5 su bardağı süt (oda sıcaklığında)
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı bal
Kolay Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bu ekmeği hazırlarken kolay oluşu, damak zevkinize nazaran hazırlamış olmanız lezzetli ve gösterişli olmasını çok seveceksiniz. Tanım sizlerle.
- Öncelikle unumuzu bir kaba alalım ve üzerine kekik,susam, kabartma tozu,karbonat,tuz, keten tohumu ve çörek otunu koyarak karıştıralım.
- Ayrı bir kapta süt, zeytinyağı ve balı karıştıralım bal eriyene kadar.
- Daha sonra karıştırdığımız kuru gereçleri, sıvı materyallerin içine katıp tahta kaşık yardımı ile güzelce karıştıralım.
- Kalıbımızı sıvı yağ ile yağlayalım yağlı kağıt serelim ve onu da yağlayalım ve ekmek hamurumuzu kalıbın içine dökelim.
- Düzeltip üzerine zeytinyağı sürelim.
- Üzerine çörek otu dökelim.
- Son olarak ceviz koyup elimizle yavaşça bastırarak cevizlerin yapışmasını sağlayalım.
- Önceden ısıttığımız 175 derecelik fırında yaklaşık 60-65 dakika pişirelim. Kürdan yardımı ile denetim edelim.
- Pişen ekmeğimizi biraz soğuduktan sonra kalıptan çıkaralım.
- İyice soğuduktan sonra keselim. Afiye olsun????.