iltasyazilim
FD Üye
Pratik Cezerye Tarifi
Evde cezerye nasıl yapılır
Evde kolay cezerye edebilmek için gerekli olan malzemeler:
2 su bardağı ince rendelenmiş havuç
60 g (4 çorba kaşığı) toz şeker
250 ml (1 su bardağı) su
30 adet Ülker pötibör bisküvi
½ su bardağı ince çekilmiş fındık ya da ceviz içi
2 nehir kaşığı gül suyu
Bulamak için
½ su bardağı toz hindistan cevizi
½ su bardağı kocaman çekilmiş fındık, antepfıstığı ya da ceviz içi
Cezerye Yapılışı
Havuçları teflon bir tencereye koyun ve üzerine şekeri ile suyu ek ederek bir taşım kaynatın Ateşi kısıp kapağını kapatarak 5 dakika yumuşamaya bırakın Bisküvileri ufak parçalara kırın Havucu ateşten alın Biraz ılıyınca içine bisküvileri kırarak atın Fındık veya ceviz içini ve gül suyunu ekleyip, elinizle yoğurarak yapışık bir hamur haline getirin
Elinizi ıslatarak bu hamurdan, cevizden azıcık daha küçük parçalar koparıp, avucunuzun içinde yuvarlayarak top şekline getirin Eşit miktarlarda iki ayrı tepsiye ayırın
Hazırladığınız hamurun tamamı yuvarlanınca bir tepsideki cezeryelerin üstüne hindistan cevizini diğerine ise kocaman çekilmiş fındık, antepfıstığı veya çeviz içini serpin Tepsileri sallayarak cezeryelerin bu malzemelere bulanmalarını sağlayın Buzdolabında 1 saat soğutun ve gerisinde bir tepsiye dizin, servis yapın
Afiyet olsun
Seçme Parça *
Evde cezerye nasıl yapılır
Evde kolay cezerye edebilmek için gerekli olan malzemeler:
2 su bardağı ince rendelenmiş havuç
60 g (4 çorba kaşığı) toz şeker
250 ml (1 su bardağı) su
30 adet Ülker pötibör bisküvi
½ su bardağı ince çekilmiş fındık ya da ceviz içi
2 nehir kaşığı gül suyu
Bulamak için
½ su bardağı toz hindistan cevizi
½ su bardağı kocaman çekilmiş fındık, antepfıstığı ya da ceviz içi
Cezerye Yapılışı
Havuçları teflon bir tencereye koyun ve üzerine şekeri ile suyu ek ederek bir taşım kaynatın Ateşi kısıp kapağını kapatarak 5 dakika yumuşamaya bırakın Bisküvileri ufak parçalara kırın Havucu ateşten alın Biraz ılıyınca içine bisküvileri kırarak atın Fındık veya ceviz içini ve gül suyunu ekleyip, elinizle yoğurarak yapışık bir hamur haline getirin
Elinizi ıslatarak bu hamurdan, cevizden azıcık daha küçük parçalar koparıp, avucunuzun içinde yuvarlayarak top şekline getirin Eşit miktarlarda iki ayrı tepsiye ayırın
Hazırladığınız hamurun tamamı yuvarlanınca bir tepsideki cezeryelerin üstüne hindistan cevizini diğerine ise kocaman çekilmiş fındık, antepfıstığı veya çeviz içini serpin Tepsileri sallayarak cezeryelerin bu malzemelere bulanmalarını sağlayın Buzdolabında 1 saat soğutun ve gerisinde bir tepsiye dizin, servis yapın
Afiyet olsun
Seçme Parça *
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.