Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kolay Cezerye Tarifi

Kolay Cezerye Tarifi
0
102

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
14
Pratik Cezerye Tarifi

Evde cezerye nasıl yapılır

Evde kolay cezerye edebilmek için gerekli olan malzemeler:

2 su bardağı ince rendelenmiş havuç
60 g (4 çorba kaşığı) toz şeker
250 ml (1 su bardağı) su
30 adet Ülker pötibör bisküvi
½ su bardağı ince çekilmiş fındık ya da ceviz içi
2 nehir kaşığı gül suyu

Bulamak için
½ su bardağı toz hindistan cevizi
½ su bardağı kocaman çekilmiş fındık, antepfıstığı ya da ceviz içi



Cezerye Yapılışı

Havuçları teflon bir tencereye koyun ve üzerine şekeri ile suyu ek ederek bir taşım kaynatın Ateşi kısıp kapağını kapatarak 5 dakika yumuşamaya bırakın Bisküvileri ufak parçalara kırın Havucu ateşten alın Biraz ılıyınca içine bisküvileri kırarak atın Fındık veya ceviz içini ve gül suyunu ekleyip, elinizle yoğurarak yapışık bir hamur haline getirin

Elinizi ıslatarak bu hamurdan, cevizden azıcık daha küçük parçalar koparıp, avucunuzun içinde yuvarlayarak top şekline getirin Eşit miktarlarda iki ayrı tepsiye ayırın

Hazırladığınız hamurun tamamı yuvarlanınca bir tepsideki cezeryelerin üstüne hindistan cevizini diğerine ise kocaman çekilmiş fındık, antepfıstığı veya çeviz içini serpin Tepsileri sallayarak cezeryelerin bu malzemelere bulanmalarını sağlayın Buzdolabında 1 saat soğutun ve gerisinde bir tepsiye dizin, servis yapın

Afiyet olsun

Seçme Parça *
 
858,505Konular
982,830Mesajlar
33,076Kullanıcılar
CvvhvvSon üye
Üst Alt