
Kolay Börek (Çıtır Çıtır) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yufka
- 1 kase kaşar (Çökelek lor beyaz peynir de olur nasıl isterseniz)
- Pul biberi
- Kekik (Baharatlar arzuya göre)
- Sıvı yağ
- Un
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 çay kaşığı şeker
- 1,5 tatlı kaşığı sıvı yağ
Kolay Börek (Çıtır Çıtır) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle kaşarımızı rendeleyelim.
- Sonra tezgaha bir adet yufkamızı alıp serelim.
- Ardından üzerine yağ gezdirip fırçayla her tarafına güzelce sürelim yağdan sonra her tarafına eşit miktarda un serpiştirelim.
- Daha sonra yarım ay olacak şekilde yufkayı ikiye katlayalım.
- Katladığımız bölümün size doğru olan kapalı tarafına boydan boya iç harcımızdan yerleştirelim uzun şerit şeklinde.
- Ardından iç harcı koyduğumuz yerden güzelce sıkı sıkı katlayarak uzun bir rulo elde edelim.
- Mümkünse gevşek sarmayalım.
- Daha sonra böreğimizi uzunca tepsimize göre keselim, önden dilim dilim kesmiyorum çünkü içinde ki kaşar çok aktığı için uzun pişirip daha sonra kesiyorum.
- Fırın tepsimize alalım yumurta sarısını şekeri ve sıvı yağı bir kapta karıştırıp hepsinin üzerine eşit miktarda sürelim daha sonra da üzerine çörekotu susam dilediğinizi serpiştirebilirsiniz.
- Önceden ısıttığımız 180 derece fırında üstü kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun ????????????.