iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
2 kg kırmızı ve sarı dolmalık biber
1 Su bardağı sirke
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 Çay bardağı tozşeker
1 Tatlı kaşığı tane karabiber
1 Demet dereotu
Hazırlanışı
Dolmalık biberlerin tohumlarını ayıklayın
Tohumların yapışık olduğu yumuşak, beyaz kısımları kesip atın
Uzunlamasına dörde bölün
Tencereye zeytinyağını ve sirkeyi karıştırarak koyun ve kaynamaya bırakın
Kaynamaya başlayınca tuzu, şekeri ve tane karabiberleri atıp karıştırın
İyice kanayınca ayıkladığınız dolmalık biberleri azar azar içine atıp 3 dakika haşlayın
Haşlanan biberleri delikli kepçe ile süzerek tencereden çıkartıp kağıt havlu üzerinde bekletin
Bütün biberler haşlanıncaya kadar bu işleme devam edin
Suyu süzülen biberleri bir kavanoza yerleştirin
Aralarına iyice yıkanmış dereotunu koyun
Üzerine soğuduktan sonra haşlama suyunu dökün
Buzdolabında mahafaza edin, meze olarak, kızartma, et ve balıkların yanında ikram edebilirsiniz
2 kg kırmızı ve sarı dolmalık biber
1 Su bardağı sirke
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 Çay bardağı tozşeker
1 Tatlı kaşığı tane karabiber
1 Demet dereotu
Hazırlanışı
Dolmalık biberlerin tohumlarını ayıklayın
Tohumların yapışık olduğu yumuşak, beyaz kısımları kesip atın
Uzunlamasına dörde bölün
Tencereye zeytinyağını ve sirkeyi karıştırarak koyun ve kaynamaya bırakın
Kaynamaya başlayınca tuzu, şekeri ve tane karabiberleri atıp karıştırın
İyice kanayınca ayıkladığınız dolmalık biberleri azar azar içine atıp 3 dakika haşlayın
Haşlanan biberleri delikli kepçe ile süzerek tencereden çıkartıp kağıt havlu üzerinde bekletin
Bütün biberler haşlanıncaya kadar bu işleme devam edin
Suyu süzülen biberleri bir kavanoza yerleştirin
Aralarına iyice yıkanmış dereotunu koyun
Üzerine soğuduktan sonra haşlama suyunu dökün
Buzdolabında mahafaza edin, meze olarak, kızartma, et ve balıkların yanında ikram edebilirsiniz