Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kolay Baklava Tarifi

Kolay Baklava Tarifi
0
102

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14
Kolay Baklava Tarifi İçin Malzemeler

*1 paket hazır baklava yufkası
*1 paket tereyağı
*Bol fıstık veya dövülmüş ceviz içi

Şerbeti için:

*3 su bardağı şeker
*4 su bardağı su
*56 damla limon suyu

Kolay Baklava Tarifi Yapılışı İlk önce şerbertini hazırlayalım Seker ve suyu bir tencerede yaklaşık 20 dk kaynatınİçine limon suyunu döküp bir beş dakika kadar devam kaynatın ve soğumaya bırakın
Tereyağını eritin
Bir borcama veya istediğiniz herhangi bir fırın tepsinize erittiğimiz tereyağın dan bir kaç kaşık dökün ve her yerine fırçayla sürün Baklavanın ilk 10 katını tepsiye koyun (arasına ben tereyağı dökmüyorum, ama siz tabi kendi arzusuna göre aralarına koyabilirsiniz) Baklava hamurunu kendim açtığım da aralarına tereyağı kullanıyorum Üzerine bolca cevizi veya fıstığı serpin ve ikinci 10 kat yufkayı koyun Üzerine tekrar cevizfıstık ilave edin ve son yufkalarla üzerini kapatın Yufkayı istediğiniz şekilde kesin, kolay baklava olduğu için kare şeklinde kestim Üzerine tereyağını gezdirelim ve 180 derece fırında yaklaşık 3540 dk pişirin
Üzerine son süslemesini yapıp servis edebilirsiniz Resimde sade bıraktım!

858,505Konular
982,780Mesajlar
33,072Kullanıcılar
Doutam35Son üye
Üst Alt