
Kolay Ağlayan Pasta Tanımı İçin Materyaller
Keki için;
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker (200 ml)
- Yarım su bardağı (100 ml) sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt (200 ml)
- 25 gram kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı süt (200 ml)
- 1,5 su bardağı süt (300 ml)
- 1 yemek kaşığı granür kahve
- 1 paket çikolata sosu
- Süt
Kolay Ağlayan Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Merhabalar mis üzere bir ağlayan pasta yemeye hazır mısınız?
- Öncelikle kekimizin yumurta ve şekerini köpük köpük oluncaya kadar çırpıyoruz.
- Sonrasında kekin öteki gereçlerini yavaş yavaş ekleyip hafif sıvı kıvam alana kadar çırpıyoruz.
- Yaptığımız keki 200 derece fırında 20-25 dk pişirmeye bırakalım.
- Kekimiz pişerken öteki yandan kremşantimizi hazırlayalım.
- Pişen kekin birinci sıcağı çıkınca sütümüzün içerisine kahvemizi katıp ıslatalım ve soğumaya bırakalım.
- Kekimiz soğusun biz çikolata sosumuzu hazır edip soğumaya bırakalım.
- Gereçlerimizi evvelce yapıyoruz ki sıcak olduğunda birbirlerine karışmasın.
- Soğuyan keke evvel kremşantiyi sonra çikolata sosunu sürüp dinlenmeye bırkalım.
- Ben konuklarıma bir gece evvelce yapıp dinleriip servis ediyorum fakat bir saat sonra bile servis etseniz tam ölçüsüyle pastamız tadını almış olur.
- Hepimizin sorunu kek gereğince ıslak olmamasıdır. Kekimizin gereğince ıslak olması için kekin birinci sıcaklığının çıkmış olması ve sütümüzün soğuk olması gerekmektedir. Kekimiz gereğince soğumazsa hamur olur.
- Kahve ile ıslatma sebebimiz ise çok ince bir tat bırakmasıdır yedikten sonra.
Kolay Ağlayan Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı