Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kolay Açık Pide

Kolay Açık Pide
0
35

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70
kolay-acik-pide.jpg

Kolay Açık Pide Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağından iki parmak eksik ılık su
  • 1 paket maya (iki tatlı kaşığı)
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 6 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağından iki parmak eksik yoğurt
  • 3 su bardağı un (yaklaşık)
Üzeri için;
  • Yapılan pide kadar yumurta
  • Sevdiğiniz malzemeler; sucuk, kaşar, kıyma vs.
  • Kenarlarına sürmek için katı yağ

Kolay Açık Pide Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Su, maya, şeker, tuz malzemelerini ekleyip karıştıralım.
  2. Sıvı yağ ve yoğurt ekleyip karıştırdıktan sonra azar azar unu ekleyelim.
  3. Ele yapışmayan kıvama gelince üzerini kapatıp 1 saat beklemeye alalım.
  4. Mayası olduktan sonra pideleri istediğimiz büyüklüğe gelecek şekilde hamurları bölelim. (ben 6 parçaya böldüm. 3 büyük 3 küçük çıkardım. ).
  5. Hamuru böldükten sonra pide şekli verelim. (kenarlarını hafif bastırarak kapatın açılma olmasın. ).
  6. Pide üzeri için pide başına yumurta kırıp pidenin üzerine dökelim. (yumurtayı isterseniz 1 isterseniz 2 tane kırın. ).
  7. Yumurtaları döktükten sonra istediğimiz malzemeleri üzerine ekleyip önceden ısıtılmış fırına verelim.
  8. Fırından fırına göre farklılık gösterdiği için 5 dakikayı geçmeyecek sürede arada bir bakalım.
  9. Yumurtası piştiği ve hamur kızardığı vakit pişti demektir. Pide sıcakken hamur kısmına katı yağ sürüp servis edelim.
Afiyet olsun. ????.

Kolay Açık Pide Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,672Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt