
Kolay Açık Pide Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağından iki parmak eksik ılık su
- 1 paket maya (iki tatlı kaşığı)
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 6 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 su bardağından iki parmak eksik yoğurt
- 3 su bardağı un (yaklaşık)
- Yapılan pide kadar yumurta
- Sevdiğiniz malzemeler; sucuk, kaşar, kıyma vs.
- Kenarlarına sürmek için katı yağ
Kolay Açık Pide Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Su, maya, şeker, tuz malzemelerini ekleyip karıştıralım.
- Sıvı yağ ve yoğurt ekleyip karıştırdıktan sonra azar azar unu ekleyelim.
- Ele yapışmayan kıvama gelince üzerini kapatıp 1 saat beklemeye alalım.
- Mayası olduktan sonra pideleri istediğimiz büyüklüğe gelecek şekilde hamurları bölelim. (ben 6 parçaya böldüm. 3 büyük 3 küçük çıkardım. ).
- Hamuru böldükten sonra pide şekli verelim. (kenarlarını hafif bastırarak kapatın açılma olmasın. ).
- Pide üzeri için pide başına yumurta kırıp pidenin üzerine dökelim. (yumurtayı isterseniz 1 isterseniz 2 tane kırın. ).
- Yumurtaları döktükten sonra istediğimiz malzemeleri üzerine ekleyip önceden ısıtılmış fırına verelim.
- Fırından fırına göre farklılık gösterdiği için 5 dakikayı geçmeyecek sürede arada bir bakalım.
- Yumurtası piştiği ve hamur kızardığı vakit pişti demektir. Pide sıcakken hamur kısmına katı yağ sürüp servis edelim.
Kolay Açık Pide Tarifi Fotoğraflı Yapılışı