Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kol Böreği

Kol Böreği
0
42

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,426
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
80
kol-boregi.jpg

Kol Böreği Tanımı İçin Gereçler


Hamuru:
  • 5 su bardağı un
  • 2.5 su bardağı oda sıcaklığında su
  • 2 tatlı kaşığı tuz
Sosu:
  • 100 gram eritilmiş tereyağı
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
İçi:
  • 4 kalıp köy peyniri
  • 1/2 (yarım) deste maydanoz
  • (karnıyarık içi kalmıştı ekstra onu da kullandım. siz de farklı iç tercih edebilirsiniz.)
Üzeri:
  • 2 adet yumurta sarısı
  • Susam
  • Çörekotu

Kol Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Un, tuz ve azar azar su formunda yoğuralım. Yumuşak bir hamur olacak. Elimize yapışmasını istemediğimiz için biraz daha un kullanıp yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
  2. Ben 6 bezeye böldüm lakin tezgah yahut mutfak masası küçük olduğu için 8 modüle bölmek daha uygun olacaktır.
  3. Bezeleri bir kenara alıp üstünü bez ile örtelim. Bu sırada yağları eritelim.
  4. Her bir bezeyi unlanmış tezgahta pasta tabağı büyüklüğünde açalım ve tek tek üzerlerine eritilmiş yağı sürerek streç ile kapatalım.
  5. Ben üst üste bırakmıştım lakin o biçimde hamurlar yapıştığı için başka farklı yağlanmış ve streç ile kapatılmış formda beklemesini tavsiye ederim.
  6. Sonra üstünü yeniden eksiksiz kaplayacak formda bir bez ile örtebilirsiniz.Ortam sıcak olmalı balkon kapısı varsa kapatın. Yağını bol sürün ki rahat açılsın yırtılmasın.
  7. 10 dakika üzeri streç ya da buzdolabı poşeti ile örtülmüş bekleyen hamurları pak bir tezgah ya da masada yavaş yavaş çekerek açalım. Şayet masanız yuvarlaksa hamuru yuvarlak, dikdörtgen ise hamuru elips açarsanız daha rahat açarsınız.
  8. Hamurun bir kenarına uzunca harcımızı yayalım ve rulo yapalım. Sonra 3 e katlayalım.
  9. Yağlanmış tepsiye dizelim.
  10. Üzerine yumurta sarısı, susam ve çörekotu serpip 180 derecede 40 dakika fırınlayalım.
Kol Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,722Mesajlar
33,057Kullanıcılar
yaramaz61Son üye
Üst Alt