Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kol Böreği

Kol Böreği
0
48

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
kol-boregi.jpg

Kol Böreği Tanımı İçin Gereçler


Hamur gereçleri
  • 500 gr un
  • 350 gr ılık su
  • 1 dolu tatlı kaşığı tuz
  • Çay bardağı dolusu zeytinyağı
  • Tereyağı
İç materyalleri
  • 500gr kıyma
  • 1 kg soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • Varsa 1/4 (çeyrek) muskat
Ortasına sürmek için
  • 100 gr tereyağı
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzerine sürmek için
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 dolu yemek kaşığı zeytinyağı
  • Susam

Kol Böreği Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Hamur yoğurma kabına unu suyu ve tuzu alıp düzgünce yoğrulur.
  2. Hamuru 4 bezeye ayırın ve üzerine nemli bez örtüp 45dk kadar mayalanması için bir kenara bırakın.
  3. Bu sırada iç harcı hazırlayalım. Soğanı ince ince kıyın.
  4. Geniş bir tavaya kıymayı katın, suyunu salıp çekene kadar pişirin.
  5. Soğanları kıymanın üzerine ekleyin.
  6. Soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.
  7. Muskatın çeyreğini rendeleyin.
  8. Etiniz yağsız ise biraz zeytinyağı ekleyebilirsiniz.
  9. Daha sonra baharatları ekleyin. Ben birazda acı toz biber ekledim.
  10. İç harç hazır, hamura geri dönelim. Tezgahı hafif un serpin ve bezeleri tezgahta pasta tabağı büyüklüğünde açın.
  11. Üzerine tereyağı yahut zeytinyağı sürün.
  12. Bezeleri yağlı bir tepsiye dizin bir müddette bu formda mayalanması için bırakın. Ben yaklaşık 20 dk bıraktım.
  13. Pak bir masanın üzerine yahut tezgahın üzerinde örtü serin.
  14. Bezeleri elinizle yavaş yavaş inceltin.
  15. Akabinde örtünün üzerine katın ve kenarlarına hakikat dikkatle yavaşça çekerek açtım.Şeffaf bir durum alana kadar.Kenarından kalın kısımları yavaşça çekerek kopardım.
  16. Üzerine erimiş tereyağı ve sıvı yağ sürdüm.
  17. İç harçtan her tarafına serpiştirin.
  18. Çarşafın bir kenarından tutup yavaşça kaldırdım. Bu formda rulo halinde kendi kendine sarıldı.
  19. Katlayıp yağlanmış fırın tepsisine dizin.
  20. Üzerine yumurta sarısını ve zeytinyağı karıştırıp sürdüm.
  21. En son susam serptim ve 180 derece fırında alt üst 35 dk pişirdim.Oldukça meşakkatli ancak sonuç hayli hoş oluyor.
 

Similar threads

Kol Böreği Tanımı İçin Gereçler Hamuru: 5 su bardağı un2.5 su bardağı oda sıcaklığında su2 tatlı kaşığı tuz Sosu: 100 gram eritilmiş tereyağı3 yemek kaşığı sıvı yağ İçi: 4 kalıp köy peyniri1/2 (yarım) deste maydanoz(karnıyarık içi kalmıştı ekstra onu da kullandım. siz de farklı iç tercih...
Cevaplar
0
Görüntüleme
42
Kol Böreği Tanımı İçin Malzemeler 2 su bardağı ılık su1 yemek kaşığı tuzAldığı kadar un çok sert olmamasına dikkat edelim5-6 bardak kâfi geliyor İç gereci için Size kalmış ister patates içi ister kıymalı ister peynirli yapabilirsiniz Patatesli harç için 5-6 tane patates1 tane soğan3 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
26
Ispanaklı Kol Böreği Tarifi İçin Malzemeler 3 su bardağı su7 su bardağı un1,5 tatlı kaşığı tuz1 yemek kaşığı sirke Bardak ölçüsü 200 ml İç harcı için; 1 kg ıspanak1 kase peynir (lor da olur)Tuz ,pul biber, toz biber Ara katlara sürmek için; 125 gr margarin veya tereyağı1 çay bardağı sıvı yağ...
Cevaplar
0
Görüntüleme
48
Su Böreği Tanımı İçin Gereçler 5 yumurta1-1, 5 yemek kaşığı yoğurt2-3 damla su1 tatlı kaşığı tuz3-4 su bardağı un, denetimli Ortası için 1 su bardağı sıvı yağ1 yemek kaşığı tereyağ İç harcı için 1 iri dilim beyaz peynir3-4 tutam maydanoz Su Böreği Tanımı Yapılışı Un hariç materyalleri...
Cevaplar
0
Görüntüleme
129
Soğanlı Patatesli Kol Böreği Tanımı İçin Gereçler Hamuru için; 3kg un(2 bardak açmak için ayır)1 paket yaş maya1 yemek kaşığı tuz1 çay kaşığı şeker İç harcı; 10 adet patates10 adet soğan1 yemek kaşığı tuz1 tatlı kaşığı karabiber1 tatlı kaşığı pul biber Üzeri için; 2 yemek kaşığı yoğurt2 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
55
858,505Konular
982,668Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt