Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kol Böreği (El Açması Çok Pratik)

Kol Böreği (El Açması Çok Pratik)
0
37

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
kol-boregi-el-acmasi-cok-pratik-14.jpg

Kol Böreği (El Açması Çok Pratik) Tanımı İçin Materyaller

  • 8,5 bardak un
  • 3 bardak su
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı sirke
İç harcı için;
  • 7 tane orta uzunluk patates
  • 2 tane orta uzunluk soğan
  • 1,5 tatlı kaşığı salça
  • Karabiber tuz
  • Ya da peynir, kıyma
Ortası için;
  • 5 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Kol Böreği (El Açması Çok Pratik) Tanımı Yapılışı


Herkesin çok çarçabuk yapabileceği el açması börek.
  1. Öncelikle iç harcımızı hazırlayalım patatesleri haşlayalım ve soğanları küp küp doğrayıp yağda uygunca kavuralım.
  2. Pembeleşince salçayı ekleyelim ve patateslerimizde ekleyip yeterlice ezelim.
  3. Hazır olan patatesi soğumaya bırakalım ve hamurumuzu yoğuralım.
  4. Unu bir kaba alıp havuz yapalım ortasına su, sirke ve tuz ekleyip yoğuralım, biraz sert bir hamur olacak.
  5. Daha sonra 12 eşit kesime bölüp bezeler yapalım.
  6. Sonra tereyağını eritip üzerine sıvı yağıda ekleyelim.
  7. Bezeleri tabak büyüklüğünde açıp üzerine bir kaşık yağ koyalım ve her yerine sürelim .
  8. 12 bezeyi bu halde üst üste dizelim ve dinlenmeye bırakalım.
  9. Yarım saat üzerini örtüp bekletelim. Dinlenme müddeti kıymetli, yarım saat bekletmezseniz bezeler açılmaz.
  10. Dinlenenden, yufkalarımızı masanın üzerine alalım geniş bir alan olmalı rahat açabilmek için, elimizle her kenarından biraz biraz genişletiyoruz fotoğrafta tam olarak nasıl olduğunu görebilirsiniz.
  11. Yırtılmasından korkmayın sarılacağı için sorun olmuyor yeniden de narin narin yırtmamaya itina göstererek açalım gereğince incelince iç harcımızı koyup saralım sonra gül böreği üzere dolayıp tepsinin ortasına koyalım.
  12. Hepsini tek tek açıp etrafına saralım. Tüm yufkalar bitince üzerine kalan yağı sürelim.
  13. Artmadıysa tekrar yağ yapıp sürebilirsiniz.
  14. 180° derece evvelden ısıttığımız fırında altı üstü uygunca kızarana kadar pişirelim. Yarım saat kadar sürüyor.
Böreğimiz servise hazır.

Afiyet olsun.
 
858,505Konular
982,658Mesajlar
33,045Kullanıcılar
LetStingSon üye
Üst Alt