
Kol Böreği (El Açması Çok Pratik) Tanımı İçin Materyaller
- 8,5 bardak un
- 3 bardak su
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı sirke
- 7 tane orta uzunluk patates
- 2 tane orta uzunluk soğan
- 1,5 tatlı kaşığı salça
- Karabiber tuz
- Ya da peynir, kıyma
- 5 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Kol Böreği (El Açması Çok Pratik) Tanımı Yapılışı
Herkesin çok çarçabuk yapabileceği el açması börek.
- Öncelikle iç harcımızı hazırlayalım patatesleri haşlayalım ve soğanları küp küp doğrayıp yağda uygunca kavuralım.
- Pembeleşince salçayı ekleyelim ve patateslerimizde ekleyip yeterlice ezelim.
- Hazır olan patatesi soğumaya bırakalım ve hamurumuzu yoğuralım.
- Unu bir kaba alıp havuz yapalım ortasına su, sirke ve tuz ekleyip yoğuralım, biraz sert bir hamur olacak.
- Daha sonra 12 eşit kesime bölüp bezeler yapalım.
- Sonra tereyağını eritip üzerine sıvı yağıda ekleyelim.
- Bezeleri tabak büyüklüğünde açıp üzerine bir kaşık yağ koyalım ve her yerine sürelim .
- 12 bezeyi bu halde üst üste dizelim ve dinlenmeye bırakalım.
- Yarım saat üzerini örtüp bekletelim. Dinlenme müddeti kıymetli, yarım saat bekletmezseniz bezeler açılmaz.
- Dinlenenden, yufkalarımızı masanın üzerine alalım geniş bir alan olmalı rahat açabilmek için, elimizle her kenarından biraz biraz genişletiyoruz fotoğrafta tam olarak nasıl olduğunu görebilirsiniz.
- Yırtılmasından korkmayın sarılacağı için sorun olmuyor yeniden de narin narin yırtmamaya itina göstererek açalım gereğince incelince iç harcımızı koyup saralım sonra gül böreği üzere dolayıp tepsinin ortasına koyalım.
- Hepsini tek tek açıp etrafına saralım. Tüm yufkalar bitince üzerine kalan yağı sürelim.
- Artmadıysa tekrar yağ yapıp sürebilirsiniz.
- 180° derece evvelden ısıttığımız fırında altı üstü uygunca kızarana kadar pişirelim. Yarım saat kadar sürüyor.
Afiyet olsun.