
Kokusuyla Komşu Lezzetiyle Damak Çatlatan Kaşarlı Poğaça Tanımı İçin Materyaller
Hamuru İçin
- 1 yumurta akı
- 2 bardak süt
- 1 bardak sıvı yağ
- 1 paket indesit maya
- Göz kararı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- Aldığı kadar un
- 2 tatlı kaşığı pekmez
- 4 yemek kaşığı su
- Yarım su bardağı susam
- 1 kase rendelenmiş kasar peynir
Kokusuyla Komşu Lezzetiyle Damak Çatlatan Kaşarlı Poğaça Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle sütümüzü ılıtıp yoğurma kabına alalım üzerine maya yumurta akı sıvı yağ şeker ve tuzu ekleyip karıştıralım.
- Üzerine yavaş yavaş un ek edip yoğuralım ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edelim.
- Daha sonra yoğurma kabının ağzını kapatıp yaklaşık 1saat mayalayalım daha sonra mayaladığımız hamurdan mandalina büyüklüğünde alıp elimizle ortasını açıp bir tatlı kaşığı peynir koyup kapatalım.
- Pekmez ve suyu karıştırıp poğaçaları evvel pekmezi karışıma daha sonra susama bulayalım yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
- Yaklaşık 15 dakika bekledikten sonra bıçakla üzerine kesik atalım evvelden ısıtılmış max ayarda fırında denetimli pişirelim arkadaşlar size o denli hoş bir tarifle geldimki yumuşaklığı bulutları kokusu komşuları kıskandıracak dokusu yumuşacık üst katman kıyır kıyır ????????????????.