Kokostar Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram margarin yahut tereyağı (oda ısısında)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 paket kakao(3 yemek kaşığı)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un( kulak göğsü yumuşaklığında)
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 1 su bardağı süt
- Sütlü çikolata
Kokostar Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Un, kabartma tozu hariç tüm gereçler uygunca karıştırılır.
- Üzerine azar azar un ve kabartma tozu eklenerek yoğurulur. Kulak göğsü yumuşaklığında olucak.
- Diğer tarafta süt ve hindistan cevizi sütünü çekene kadar pişirilir. Düzgünce soğuktan sonra ceviz büyüklüğünde toplar alınarak içli köfte üzere oyulur.
- İçlerine çokça hindistan cevizi doldurularak kapatılır. Pişirme kağıdı serdiğimiz tepsiye dizilir.
- 180 -190 derece fırında pişirilir. (fırının ayarına nazaran değişir. ) soğuduktan sonra benmari metodu eritilmiş çikolatayla sıkma torbasına konularak hal verilir.
Kokostar Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.