Kokostar Kek Tanımı İçin Gereçler
- 3 yumurta(2 adedinin akı ayrılacak)
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1,5 su bardağı hindistan cevizi
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 2 adet yumurta akı
- Çikolata sos
Kokostar Kek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle içini hazırlayalım hindistan cevizi, pudra şekeri ve yumurta aklarını bir kapta güzelce yoğuralım.
- Sonra elimizi ıslatalım ve bu hamurdan ceviz büyüklüğün de toplar yapalım.
- Daha sonra kek hamurumuzu hazırlayalım.
- Yumurta ve şekeri kadar mikser yardımı ile yeterlice çırpalım.
- Sonra sıvı yağ ve sütü ekleyelim ve çırpmaya devam edelim.
- Kakao ve vanilyayı ekleyip tekrar çırptıktan sonra unu ekleyip kabartma tozunuda ek edip bir kere daha karıştıralım.
- Kek kalıbımızı yağlayalım.
- Kek hamurunun bir kısmını kalıba dökelim üzerine yaptığımız topları dizelim.
- Üzerine tekrar kalan hamuru dökelim.
- 180 derece fırında yaklaşık 25 dakika denetimli bir formda pişirelim.
- Kekimiz piştikten sonra soğumasını bekleyelim ve soğuduğunda üzerine çikolata sosu gezdirip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.