Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kokonat Pasta

Kokonat Pasta
0
34

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
kokonat-pasta.jpg

Kokonat Pasta Tanımı İçin Gereçler


Keki için;
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • Yarım çay bardağı ılık su
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Keki ıslatmak için;
  • 1 buçuk su bardağı süt
Muhallebisi için;
  • 1 litre süt
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket krem şanti
Çikolatalı ganajı için;
  • 1 paket süt kreması
  • 1 paket sütlü çikolata 80 gram
  • 1 paket bitter çikolata 80 gram
  • Süslemek için antep fıstığı

Kokonat Pasta Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Yumurta şeker beyazlayana kadar çırpılır.
  2. İçine ılık su elenmiş un, kabartma tozu ,vanilya konulur .
  3. Bu kısmını çırpma teli ile yapıyoruz, hamuru söndürmeden.
  4. Dikdörtgen borcama koyup 170 derecede pişiyoruz.
  5. Muhallebi için tüm gereçleri tencereye koyup pişiriyoruz.
  6. Pişen muhallebi soğuyunca içine krem şanti koyup güzelce çırpıyoruz.
  7. Soğuyan kekimize 1 buçuk su bardağı süt ile ıslatıyoruz.
  8. Hazırladığımız muhallebiyi üstüne döküyoruz spatulayla düzeltip kenara alıyoruz.
  9. Çikolatalı ganajı için süt kremasını hafif ısıtıyoruz.
  10. İçine çikolatayı koyup eritiyoruz.
  11. Düzgünce eriyen çikolatalı sosumuzu muhallebinin üstüne döküyoruz.
  12. 1 gece buzdolabında dinlendirdiğimiz tatlımız servise hazır istediğiniz dekor eseriyle süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
 
858,505Konular
982,791Mesajlar
33,075Kullanıcılar
Üst Alt