
Köfteli Spagetti Tanımı İçin Gereçler
- 1 paket spagetti
- Haşlamak için kâfi su
- Rengi için isteğe bağlı bir çay kaşığı zerdeçal
- Tuz
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 200 gram kıyma
- 1 çay bardağı galeta unu
- 1 yumurta
- 1 adet rendelenmiş soğan
- 1 diş rendelenmiş sarımsak
- 1 tutam maydanoz
- Tuz, karabiber, kimyon, pulbiber
- 4 adet domates
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı kekik
- Bir tutam maydanoz
Köfteli Spagetti Tanımı Yapılışı
- Öncelikle köfte için bütün gereçleri karıştırıp yoğuralım.
- Köftemize küçük yuvarlak biçimler vererek dinlendirelim.
- Tencereye makarna suyunu koyup kaynamasını bekleyelim.
- Su kaynayınca makarnayı zerdeçalı ve tuzu ekleyip orta sıra karıştırarak haşlanmaya bırakalım.
- Haşlanan makarnayı süzelim.
- Tencerede tereyağ ve sıvı yağı eritip makarnamızı ek ederek bir iki tıp karıştırıp yağlanmasını sağlayalım.
- Öbür tarafta bir yemek kaşığı tereyağı ve bir yemek kaşığı sıvı yağ bir tavaya alalım.
- Yağ eriyince içine köfteleri atıp kızartalım.
- Kızaran köftelerin üzerine rendelenmiş domates ve sarımsağı ek edip biraz da tuz atalım.
- Kekiğini ve maydanozu da ek ettikten sonra 5 dakika kısık ateşte pişirip ocağı kapatalım.
- Servis tabağının alt kısmına makarna üzerine köfte olacak biçimde servis edelim. Çok lezzetli bu tanımı denemenizi tavsiye ederim. Deneyenlere şimdiden afiyet şifa olsun
.