
Köfteli Zerzevat Sarma Tanımı İçin Gereçler
Köfte için;
- Yarım kilo kıyma
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 adet yumurta
- 6 yemek kaşığı galeta unu
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
- Toz kırmızı biber
- 4 adet patlıcan
- 4 adet kabak
- 3 adet kapya biber
- 1 yemek kaşığı salça
- 1,5 su bardağı sıcak su
Köfteli Zerzevat Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle zerzevatları uzunlamasına dilimleyelim. Daha sonra bütün zerzevatları kızartalım.
- Köfte için; bütün materyalleri karıştırıp yoğuralım.
- Köfte harcından kesimler alıp kızarttığımız sebzelerin kenarına koyarak rulo halinde saralım.
- Sardığımız zerzevatları tepsiye yan yana dizelim. Sıcak su da salçayı açıp yemeğimizin üzerine gezdirelim.
- Bir yağlı kağıdı ıslatıp, üzerine kapatıp, evvelden ısıtılmış 200 dereceli fırında pişirelim.
- Pişmeye yakın kağıdı üzerinden alıp birazda kızarmasını sağlayalım. Deneyenlere afiyet şifa olsun.
.