Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Köfteli Rulo Patlıcan Sarma

Köfteli Rulo Patlıcan Sarma
0
43

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
kofteli-rulo-patlican-sarma.jpg

Köfteli Rulo Patlıcan Sarma Tanımı İçin Gereçler

  • 7 adet patlıcan
  • 5 adet orta uzunluk domates
Köftesi için ;
  • 500 gram az yağlı dana kıyma
  • 3 dolu yemek kaşığı galeta unu
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı süt (lezzetlendirir)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Maydanoz
Sosu için ;
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1.5 su bardağı soğuk su (300 ml)
  • Yarım çay kaşığı tuz

Köfteli Rulo Patlıcan Sarma Tanımı Yapılışı

  1. Köfte için soğan sarımsak rondoda çekilir ve suyu süzülür.
  2. Soğan ve bütün köfte gereçlerini yoğurma kabında birleştirip güzelce yoğrulur.
  3. Üzerini kapatıp dinlenmesi için 1 gece yada en az 3-4 saat buzdolabında bekletilir.
  4. Patlıcanların sap ve uç kısımları kesilerek yıkanır.
  5. Karşılıklı her iki tarafından alacalı incecik kabuğu soyulur.
  6. Uzunluktan uzunlamasına ince şeritler halinde dilimlenir.
  7. Patlıcanlar yarım saat tuzlu suda bekletilir. Suyunu süzüp kurutulur.
  8. Sıvı yağda artlı önlü kızartılır ve kağıt havlu üzerine alınır.
  9. Dinlenen köfte harcına form verilir.
  10. Köfteler hafif kızartılır.
  11. Patlıcanın kenarına koyarak rulo formunda sarılır.
  12. Köfte ve patlıcanlar bitene kadar tıpkı süreç uygulanır.
  13. Tepsiye yan yana dizip ortalarına dörde bölerek domates ve dilerseniz biber eklenir.
  14. Sosu için salça su ve tuzu yeterlice çırpıp üzerine eşitçe yayarak dökülür.
  15. Tepsinin üzerine varsa borcamınızın kapağını yahut pişirme kağıdını ıslatıp sıkarak yemeğin üzeri kapatılır.
  16. Evvelden ısıttığımız 200 derece fırında 30 dakika kadar pişirerek afiyetle yenir.
 
858,505Konular
982,705Mesajlar
33,054Kullanıcılar
yazsoyamanSon üye
Üst Alt