
Köfteli Patlıcan Yemeği Tanımı İçin Materyaller
Köftesi için ;
- 300 gram kıyma
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 (yarım) çay karabiber
- 1/2 (yarım) çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı sarımsak tozu
- 1 adet soğan rendesi
- 4 adet patlıcan
- 1 addet soğan
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 su bardağı domates rendesi yahut domates suyu
- 1 çay kaşığı tuz
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
Köfteli Patlıcan Yemeği Tanımı Yapılışı
- Köfte için olan gereçleri bir yoğurma kabına alın büsbütün özleşene kadar yaklaşık 7-8 dakika yoğurun.
- Üzerini kapatıp buzdolabında 30 dakika kadar dinlendirin.
- Köfte harcından istenilen boyutta ve biçimlerde köfteler yapın.
- Yemeği pişireceğiniz tencereye 1 yemek kaşığı yağ koyarak köftelerin iki taraflarını da kızartın ve köfteleri kenara alın.
- Birebir tencereye alacalı soyup tuzlu suda beklettiğimiz patlıcanları alın üzerine kalan yağı da ek edip ocağın altını kısarak ortada karıştırarak kavurun.
- Kavrulan patlıcanların üzerine soğanları ekleyip 2-3 dakika kavurun.
- Salça, domates suyu ve baharatları, köfteleri ve üzerini çok az geçecek kadar sıcak suyu ekleyin.
- Kısık ateşte yaklaşık 10-15 dakika pişirin.
- Üzerine servis esnasında kıyılmış maydanoz serperek servis edin.