Köfteli Patates Tanımı İçin Malzemeler
- 200 gr kıyma
- 1 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı galeta unu
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1.5 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı kimyon
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 3 adet orta uzunluk patates
- 2 adet domates
- 1 adet biber
- 1 adet soğan
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 su bardağı su
- 1 çay kaşığı toz biber
Köfteli Patates Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle köftemizi hazırlıyoruz. 200 gram köftenin üzerine galeta unu ve baharatlarımızı ekleyip yoğuruyoruz. Ağzını kapatıp, on dakika dinlendiriyoruz.
- Patateslerimizi soyup elma dilimi halinde kesiyoruz. Biber, domates ve soğanlarımızı da dilimliyoruz.
- Hazır olan köfte harcımızı elimizle ince ucun biçimler veriyoruz.
- Yağladığımız tepsiye bir patates bir köfte olacak halde sıralıyoruz. Ortasına da soğan ve domatesleri dizip üzerine biber koyuyoruz.
- Sos için olan gereçlerimizi bir kasede çırpıp, yemeğin üzerine gezdiriyoruz. Üzerine alüminyum folyo serip 200 derece fırında pişiriyoruz.
- Tamamen pişip yumuşayan yemeğimizin üzerinden folyoyu çıkartıp bi beş dakika daha üzerinin kızarması için bekletiyoruz.
- Fırından alıp, sıcak servis yapıyoruz. Çok lezzetli bu yemek tanımımı kesinlikle denemelisiniz ???? şimdiden deneyen herkese afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.