
Köfteli Patates Tanımı İçin Gereçler
- 5 tane patates
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 su bardağı yoğurt
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 tane yumurta
- 250 gram kadar kıyma
- 1 tane soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz, karabiber, pulbiber, toz biber kekik
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Kıyılmış maydanoz
Köfteli Patates Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Patatesleri doğrayıp tencereye koyun, üzerine biraz su ekleyip haşlamaya bırakın.
- Köfte için bir kasede bütün materyalleri koyarak karıştırıp yoğurun ve cevizden az küçük formda köfteler yuvarlayın.
- Tavaya birkaç kaşık sıvı yağ koyup üzerine köfteleri koyup köfteleri kızartın.
- Haşlanan patatesi fazla suyu varsa süzün ve ezici yardımıyla ezip püre haline getirin.
- Üzerine 2 yemek kaşığı sıvı yağ gezdirerek, ocakta karıştırın.
- Ve üzerine çırpılmış yoğurt, yumurta ve tuz atıp kısık ateşte devamlı karıştırarak pişirin.
- Üzerinin sosu için tavaya sıvı yağ ve tereyağ koyarak, eridikten sonra salçayı koyup kavurun.
- Üzerine bir kaç kaşık su ekleyip bir taşım kaynadıktan sonra ocaktan alın.
- Tabağa koyarak düzeltin, üzerine misket köfteleri yerleştirin ve salçalı sosunu döküp en son kıyılmış maydanoz serpip sıcak olarak servis yapın.
Köfteli Patates Tanımı Fotoğraflı Yapılışı