
Köfteli Ekşili Pırasa Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kg pırasa
- 1 adet domates
- 1 adet havuç
- 1 er tatlı kaşığı domates ve biber salçası
- 3 yemek kaşığı zeytinyağ,tuz
- Yarım limonun suyu
- 1 yemek kaşığı pirinç
- 3 su bardağı su
- Küçük bir kase kıyma
- 1 adet küçük kurusoğan
- 1 yemek kaşığı toz halinde bayat ekmek içi,bir fiske karabiber
- 1 fiske pul biber
- Tuz
- 1 yumurtanın yarısı (Eklemek tercihiniz )
Köfteli Ekşili Pırasa Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce köfte malzemelerini bir kaba alarak güzelce yoğuralım misket büyüklüğünde köfteler yuvarlayıp hazır edelim dolaba koyalım.
- Pırasaları verev doğrayalım su dolu kaba bırakalım.
- Tencereye verev doğradığımız havucu ve rendelenmiş domatesi alalım ve yağını ekleyerek 2-3 dakika kavuralım.
- Pırasaları zedelemeden yıkayalım süzdürelim.
- Tencereye alalım.
- Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte kendi suyunu çekene kadar tencereyi bir kaç kez sallayarak karışmasını sağlayıp yemeğin suyunu ve tuzunu ilave edelim.
- Kaynayınca ocağı kısalım.
- 10 dakika sonra köfteleri ve pirinci yemeğin üzerine bırakalım kaşık ile değilde tencereyi sallayarak içine karıştıralım( buradaki amacımız sebzenin ve köftenin ezilmemesi için)
- Pırasa yumuşayınca limon suyunu ekleyip ocaktan alalım. Bu nefis yemeği soğuk veya sıcak tüketebilirsiniz isterseniz yerken limon ilave ederseniz daha da lezzetlenecektir afiyet olsun.