
Köfteli Bezelye Tarifi İçin Malzemeler
- 400 gram iç bezelye
- 2 adet orta boy havuç
- 2 adet orta boy patates
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 5-6 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz
- Karabiber
- Su
- 250 gram kıyma
- 1 orta boy soğanın posası
- Karabiber
- Tuz
- Kızartmak için tereyağı
Köfteli Bezelye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Köfte için malzemeleri yoğurun.
- Köfteleri fındık büyüklüğünde köfteler yapıp tereyağı içerisinde kızartın ve kenara alın.
- Havuçların ve patateslerin kabuklarını soyarak küp küp doğrayın.
- Orta boy bir tencereye zeytinyağını ve soğanı ve sarımsağı alıp kavurun.
- Havuçları ve patatesleri tencereye alın ve 1 dakika daha kavurun.
- Salçayı tencereye ekleyin ve 1-2 dakika kavurun. Bezelyeyi ilave edin. Üzerini geçecek kadar su ilavesi ile kaynamaya bırakın.
- Su kaynayınca köfteleri ilave edin. Orta ateşte tüm sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Köfteli Bezelye Tarifi Fotoğraflı Yapılışı