
Köfte Şiş Tanımı İçin Materyaller
- Yarım kilo kıyma
- 1 adet orta uzunluk kuru soğan (Rendelenmiş)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1.5 çay kaşığı karabiber
- Az maydanoz
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 su bardağı kadar kuru ekmek (rondadan geçirilmiş olarak derin dondurucudan kullandım)
- 2 adet domates
- 2 adet biber
- 2 adet patates
- 1 yemek kaşığı salça
- Sıcak su (göz kararı)
- Az tuz
Köfte Şiş Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle köftesi için tüm gereçleri kaba koyarak uygunca yoğurun yuvarlak form verin buzdolabında dinlenmeye bırakın.
- Zerzevatları yıkayıp soyun biraz büyük doğrayın ve köftelerle zerzevatları şişe dizin borcama dizin.
- En son sosunu yapıp üzerine dökün.
- Pişirme kağıdını ıslatıp borcamın üzerini kapatın.
- 185 derece fırında 20-25 dk öylece pişirin.
- Sonra kağıdını alıp birazda açık biçimde üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun????????.