
Köfte Patates Tanımı İçin Gereçler
- 1 kg patates
- Kızartmak için sıvı yağ
- 500 gram kıyma
- 1 orta uzunluk kuru soğan
- 1 yumurta
- 3 yemek kaşığı galeta unu
- Pul biber
- Karabiber
- Yenibahar
- Tuz
Köfte Patates Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Soğan rendelenir suyu sıkılır.
- Kıyma derince bir kaba alınır baharatlar galeta unu yumurta ve rende soğan eklenip uzunca mühlet yoğrulur.
- Yoğrulan kıymaya istenilen biçim verilir.
- Streçle kapatılan köfte dolapta 1 saat kadar bekletilir.
- Derin bir tencereye kızartma yağı alınır ve patatesler kızartılmaya başlanır.
- Ben az yağda kızarttım köfteleri dileyen patates kızartma süreci bittikten sonra birebir yağda köfteler de kızartılabilir.
- Öteki tarafta tavaya 1 türk kahvesi fincanı sıvı yağ eklenir ve köftelerin her tarafı kızaracak halde kızartılır.