Köfte Kebabı Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet patates
- 4 adet patlıcan
- 4 adet domates
- 400 gram kıyma
- 1 adet yumurta
- Yarım çay bardağı galeta unu
- Tuz
- Karabiber
- 1 adet soğan
- 4 diş sarımsak
- Kekik
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1.5 yemek kaşığı domates salçası
- Tuz
- Su
Köfte Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak köftesini hazırlamak için kıymayı ve başka materyalleri ekleyelim, soğanı ve sarımsağı rendeleyelim ve yoğuralım yuvarlak haller verip, tepsiye dizelim.
- Patlıcanı domatesi ve patatesi halka halka doğrayalım ve biraz tuz döküp, karıştıralım (İster başka ister bir ortada karıştırabilirsiniz)
- Fırın tepsimize patates ve patlıcanı bir ortada art geriye gelişi hoş dizelim.
- Ardından domates ve köfteyi art geriye yan yana yatay formda dizelim.
- Sosunu hazırlayalım ve üzerine dökelim, evvelce ısıttığımız 180 derecelik fırında pişirelim. Afiyet olsun ????
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.