
Köfte İskender Tanımı İçin Gereçler
- 500 gram kıyma
- 100 gram sızma zeytinyağı
- 1 adet yumurta
- 1 adet büyük uzunluk kuru soğan
- 1-2 diş sarımsak
- Aldığı kadar galeta unu yahut ekmek içi
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
- Rastgele bir tost ekmeği (ben tam buğday ekmeği tost ekmeği tercih ediyorum)
Köfte İskender Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Geniş bir karıştırma kabına yarım kg kıymanızı, yağınızı koyun.
- Üzerine 1 adet yumurta kırın. 1 adet orta uzunluk kuru soğan ve sarımsağı rendeleyin.
- Akabinde ekmek içi yada galeta ununu, 1 çay kaşığı kimyon, 1çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı pulbiber ve tuzu ekleyin.
- Köfte harcını 10 dakika boyunca durmadan yoğurun.(hazırladığınız köfteye hal verip dilerseniz buzlukta da saklayabilirsiniz hazır yemek oluyor meskende, çok pratik).
- Sonra yoğurup hal verdiğiniz köfteleri fırın kağıdına aralıklı olarak dizin.
- Fırında kendi yağıyla denetimli olarak 200 derecede pişirin.
- Köfteler pişince yağını pişirme kağıdına akıtacaktır.
- Bir köşede kare tost ekmeklerinizi 1 tanesi 8 küçük kareye denk gelecek halde kesin.
- 4 tane tost ekmeği kâfi olacaktır.
- 32 küçük ekmek lokması elde edeceksiniz.
- Onları köftelerin yağının aktığı fırın kağıdının üzerine atıp, köfteleri ise fırından alın.
- Ekmekler köftenin kendi yağıyla çıtır çıtır kızaracaktır fakat denetimli olun, yanmasın ya da çok kızarmasınlar 2 dk kâfi olacaktır.
- Sonra servis tabağınıza evvel ekmekleri yerleştirin, sonra da köfteleri üzerine koyun.
- Yoğurtla servis edin, afiyet olsun.