Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kocaman Kabaran Tel Tel Açma (14 adet)

Kocaman Kabaran Tel Tel Açma (14 adet)

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Kocaman Kabaran Tel Tel Açma (14 adet) Tarifi İçin Malzemeler

*1 5 su bardağı ılık süt
*1 çay bardağı sıvı yağ
*2 adet yumurta ( 1? inin sarısı ayrılacak üzeri için )
*3 yemek kaşığı şeker
*1 5 tatlı kaşığı tuz
*1 paket instant kuru maya
*44, 5 su bardağı un (yaklaşık )

Kocaman Kabaran Tel Tel Açma (14 adet) Tarifi Yapılışı Öncelikle ılık süte şekeri ve mayayı ilave edip eriyip aktifleşmesini sağlayalım Derin bir kaba bu karışımı ve un hariç diğer malzemeleri ekleyip karıştıralım Üzerine yavaş yavaş un ilave edip güzelce yoğuralım Hamur kulak memesi kıvamından biraz daha yumuşak biraz ele yapışan bir hamur elde ettikten sonra hamurun üzerini temiz bir poşetle kapatıp üzerini örtelim mayalanması için yaklaşık 3040 dk bekletelim Hamur mayalanınca mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp elimizle çay tabağı genişliğinde açıp rulo şeklinde sarıp sağlı sollu kıvırıp açma şekli verelim Tüm hamuru bu şekilde yapalım Daha sonra yağlı kağıt serili tepsimize yerleştirip üzerine yumurta sürelim 1520 dk da tepside mayalandırıp 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim Yumuşacık tel tel açmalarımız hazır ?AFİYET OLSUN
 
858,505Konular
982,771Mesajlar
33,065Kullanıcılar
DoxySon üye
Üst Alt