Klasik Pişi Tanımı İçin Materyaller
- 1 su bardağı su sıcağa yakın
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı instant maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 2,5 su bardağı un
Klasik Pişi Tanımı Yapılışı
- Bir su bardağı sıcak suyu (elinizi yakmayacak şekilde) 1 tatlı kaşığı ınstant mayayı 1 tatlı kaşığı şekeri karıştırıyoruz.
- Daha sonra 1 su bardağı un, 1 çay kaşığı tuz atıp karıştırmaya başlıyoruz .
- İsterseniz kaşıkla karıştırabilirsiniz isterseniz elinizle de karıştırabilirsiniz. Unu yavaş yavaş ekliyoruz.
- İkinci su bardağını unu da koyuyoruz karıştırmaya devam ediyoruz.
- Kalan yarım su bardağı unu ekliyoruz.
- Karıştırıyoruz ve bu hamur sert olmayacak katiyetle hatta ele yapışan bir hamur olacak.
- Toplanmayacak yani bu hamur.
- Hamuru en az yarım saat mayalanmaya bırakıyoruz başta da söylediğim üzere şayet sabah yemek istiyorsanız akşamdan yoğurup buzdolabının alt kısmına koyabilirsiniz sabah pişirip yersiniz.
- Mayalanan hamuru ufak bir tepsiye öncelikle yağ sürüyoruz hamuru beze halinde koparıp açıyoruz ince bir halde.
- Elimize yapışmasın diye ortada sıvı yağ sürebiliriz bu ortada tavaya çokça yağ koyup yeterlice kızışmasını bekliyoruz.
- Artık hamuru kızmış tavaya koyuyoruz. Hamurumuzu artlı önlü pişirip hepsi bittikten sonra afiyetle yiyoruz yapanların şimdiden ellerine sıhhat diyorum afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.