Herzamanki doğum günü pastası yapımı Bu konu; olağan doğum günü pastası yapımı ile ilgili data vermektedir Ben yakınlarımın doğum günlerinde konut yapımı pasta yapıp onları sevindirmeyi fazla severim Kendimce hoş bir hediye oluyorklasikdogumgunupastasiyapimi5c4f0ef9ef767alt Sizlere kullandığım tarifi sunacağım bu tarifle fantastik doğum günü pastaları yapabiliyorum lakin biraz da el becerinizin olması gerekiyor çünkü süsleme kısmında biraz mücâdele etmek gerekebiliyor Ben çocuklar için genelde uç uç böceği formatını kullanıyorum yada kelebek görünümlü pastaları, büyükler içinde dairesel ve bol çikolatalı yada meyveli yapıyorumklasikdogumgunupastasiyapimi5c4f0ef9ef767alt 1548685045 1548685045 klasikdogumgunupastasiyapimi5c4f0efa5b855klasikdogumgunupastasiyapimi5c4f0efa5b855 klasikdogumgunupastasiyapimi5c4f0efa5b855 Malzemeler 5 adet büyük irtifa yumurta 1 su bardağı + 2 yemek kaşığı şeker 2 yemek yemek kaşığı kaynar su (bu şekerin daha kolay erimesi için) 1 tepeli su bardağı + yarım su bardağı un (2 su bardağından az yetkisiz de diyebiliriz) Yarım paket kabartma tozu Krema malzemeleri 3 su bardağı süt 4 yemek yemek kaşığı şeker 2 yemek yemek kaşığı nişasta 15 yemek kaşığı un 1 yumurta sarısı 2 yemek yemek kaşığı hindistan cevizi id 2 dere kaşığı vanilya 1 yemek kaşığı tereyağı Kremanın yapılışı Vanilya, şeker ve tereyağı dışındaki tüm malzemeleri karıştırarak pişirin En son kalan malzemeleri de sıcakken ekleyip 5 dakika dek mikserle çırpın
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.