Pakistan’da selden etkilenenlere Kızılay’ın besin yardımları devam ediyor. Havayolu, karayolu ve demiryolu ile insani yardım materyallerini bölge halkına gönderen Kızılay, temel besin gereçlerinin bulunduğu kolileri ise selin tesirini sürdürdüğü eyaletlere ulaştırıyor.
Alışılagelmişin 5 katı şiddetinde yağarak Pakistan’ın üçte birini sular altında bırakan sel felaketinde 5 gün geride kalırken Türk Kızılay, insani yardım gereksinimlerine yanıt vermeye devam ediyor. Öncelikle barınma, besin ve hijyen meselelerini tahlile kavuşturmak için seferber olan Türk Kızılay, yardımsever vatandaşlarının dayanağıyla insani yardım gereçlerini peyderpey göndermeyi sürdürüyor.
Afetin birinci anından bu yana içerisinde un, pirinç, makarna, yağ, bakliyat, vb. temel besinlerin bulunduğu besin kolisi takviyesini sürdüren Kızılay, gereksinim tespitine sürat kesmeden devam ediyor. Kızılay ayrıyeten yardım TIR’ları, AFAD uyumunda başka STK’ların takviyesiyle yola çıkan Güzellik Treni ve kargo uçaklarıyla afetzedeler için bölgeye bu vakte kadar 3 bin battaniye, 300 adet afet çadırı, 38 bin 510 modül giysi gereci ve sünger yatak, lastik çizme, kürek, yağmurluk, hijyen kitleri, su bidonları, sineklik üzere materyaller gönderdi.
Kızılay her daim Pakistan halkının yardımına koşan insani yardım kuruluşlarının başında geliyor. 2005 yılında meydana gelen zelzele ve 2010 yılından bu yana muson yağmurları sonucu oluşan sel sonrası gereksinim sahiplerine toplamda 67.000 ton yardım materyali (barınma, besin, ilaç, hijyen, giysi vb.) ulaştırmıştı. Hiçbir vakit kardeş Pakistan halkını yalnız bırakmayan ve hala ülkedeki insani yardım operasyonunu Pakistan Daimî Delegasyon Ofisi üzerinden yürüten Kızılay, insani yardım operasyonları ile milyonlarca insanın hayatına dokunmaya devam ediyor. Kızılay’ın yardım faaliyetlerine takviye vermek isteyen hayırseverler, 168 Davet Merkezi ve
Ziyaretçiler için gizlenmiş link , görmek için
Giriş yap veya üye ol.
üzerinden yahut PAKİSTAN yazıp 2868’e SMS göndererek bağışta bulunabiliyor.Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı