
Kızartmalı Şehriye Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet patlıcan
- 4 adet ufak boy kırmızı biber (Biberleriniz büyük ise 2 adet yeterli olacaktır.)
- 1 adet büyük boy patates.
- 1 çay bardağı şehriye
- Kızartmak için sıvı yağ
- Tuz
Kızartmalı Şehriye Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Patlıcanlarımızın kabuğunu alacalı soyalım ve ortadan ikiye bölüp dilimleyelim.
- Kırmızı biberlerimizin çekirdeklerini temizleyelim ve yemeklik küp küp olacak şekilde doğrayalım.
- Patatesleri de kabuğunu soyup küp küp doğrayalım.
- Tavaya sıvı yağı alalım ve kızdırdığımız sıvı yağda tüm malzemeleri sırayla tuzlarını damak zevkimize göre ayarlayalım. Kızartalım ve ayrı bir kaba ya da tencereye alalım.
- Daha sonra bir tencereye çok az sıvı yağ alalım ve şehriyeleri rengi dönene kadar kavuralım.
- Kavrulan şehriyelerin üzerine su ekleyelim ve haşlayalım.
- Haşlanan şehriyeleri kızarttığımız malzemelere ekleyelim ve karıştıralım. Yemeğimiz hazır afiyet olsun.