Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kızartmadan Musakka

Kızartmadan Musakka

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
36
F-D Coin
99
kizartmadan-musakka.jpg

Kızartmadan Musakka Tarifi İçin Malzemeler

  • 5-6 adet patlıcan
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Kıymalı harç için;
  • 300 gram kıyma
  • 2 adet sivri biber
  • 1 adet soğan
  • 2 ader domates
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Tuz,karabiber,kimyon
  • Sıvıyağ
Üzeri için;
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 su bardağı su
  • Tuz

Kızartmadan Musakka Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle patlıcanları soyup doğrayalım.
  2. Daha sonra fırın tepsisine yağlı kağıt serip patlıcanları tepsinin üzerine alalım.
  3. 1 yemek kaşığı sıvı yağ ilave edip harmanlayalım .
  4. Üzerinede yağlı kağıdı ıslatarak kapatalım.
  5. 200 dereceli fırında kızarana kadar pişirelim.
  6. Patlıcanlar pişerken kıymalı harcımızı hazırlayalım.
  7. Soğanı küçük küçük doğrayıp sıvı yağda kavuralım.
  8. İçerisine kıymayı alalım kıyma ile birlikte kavurmaya devam edelim.
  9. Daha sonra sırasıyla biber domates salçayı ilave edelim.
  10. Sarımsak ve baharatları da ilave edip kısık ateşte güzelce kavuralım.
  11. Fırından çıkan kızarmış patlıcanları fırın kabının altına sererim.
  12. Üzerine kavurduğumuz kıymalı harcı dökelim.
  13. Kıymalı harcı yaydıktan sonra kalan patlıcanları da harcın üzerine kapatalım.
  14. Salça, 2 su bardağı su ve tuzu küçük bir tavada karıştırarak kaynatalım salçanın açılmasını sağlayalım.
  15. Kaynadıktan sonra yemeğimizi üzerine döküp üzerini dilediğiniz gibi domates biber istediğiniz şeyler süsleyelim.
  16. 200 derecelik önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika kadar pişirelim. Deneyenlere şimdi afiyet şifa olsun.
Kızartmadan Musakka Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,672Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt