Kızarmış Yumuşacık Tavuk Tanımı İçin Materyaller
- 4 adet tavuk pirzola
- Yarım soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- Pulbiber
Kızarmış Yumuşacık Tavuk Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- 4 adet yıkanmış temizlenmiş tavuk pirzolayı ,yoğurt ,zeytinyağı ,tuz, pulbiber ile harmanladıktan sonra dolaba atıp bir mühlet dinlendiriyoruz.
- 30 dk kadar dolapta kaldıktan sonra çıkarıp tavaya yağ döküyoruz uygunca kızdığı vakit pirzolalarımızı atıp iki kez döndürdükten sonra 2 diş sarımsağı ve yarım soğanı 4 kesime bölüp tavuğun üzerine atıyoruz.
- Ocağı kısıp kapağını kapatıyoruz tavuklarımız renk alıp kızarana kadar evvel iç sonra dış olmak üzere piştiğinden emin olduktan sonra servise alıp yiyoruz ???? afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.