Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kıymalı Yumurtalı Karadeniz Pidesi

Kıymalı Yumurtalı Karadeniz Pidesi

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
36
F-D Coin
99

Kıymalı Yumurtalı Karadeniz Pidesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı un
  • 1 paket instant maya
  • 1 su bardağı ılık su
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı şeker
İç harcı için:
  • 350 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay bardağı yağ

Kıymalı Yumurtalı Karadeniz Pidesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Unu derin bir kaba koyalım.
  2. Tuz maya,şekeri koyalım ortasını açalım,yağımızı koyalım.
  3. Suyumuzu azar azar ek ederek yuğurmaya başlayalım.
  4. Yumuşak bir kıvam ve ele yapışmayacak halde hamur elde edelim ve 1 saate yakın mayalanmaya bırakalım.
  5. Mayalandıktan sonra 2 beze yapıp oklava ile uzunlamasına açalım. Elinizle genişletebilirsiniz.
  6. İç harcı için; Yağımızı tencereye koyalım.
  7. Soğanımızı ince dilimleyip rengi değişene kadar kavuralım.
  8. Kıymayı ve baharatlarımızı ekleyip kavuralım.
  9. Rengi döndükten sonra 5 dk kadar tencere kapağını kapatıp, kendi halinde pişsin.Ilımaya bırakın.
  10. Ardından hamurunuzun ortasına uzunlamasına kıyma harcınızı yerleştirin.
  11. Fırın tepsinize pidenizi koyup evvelden ısıtılmış fırında 200 derecede üstü kızarana dek pişirelim.
  12. Hamuru koyduktan bi 10 dk sonra, bir kapta tereyağı hafif eritip pidelerin üzerine heryerine yağ sürün.
  13. Pideniz piştikten sonra da üzerine yağ sürerek servis edebilirsiniz.
  14. Eğer yumurtalı isterseniz, (ben o denli yaptım).
  15. Piştikten sonra pideyi kesip içine yumurta kırın 5 dk kadar fırında bekletin.
Afiyet olsun.

Kıymalı Yumurtalı Karadeniz Pidesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Çıtır Çıtır Karadeniz Pidesi Tanımı İçin Malzemeler Hamur için; 1 su bardağı ılık su1 su bardağı ılık süt1 yemek kaşığı instant maya1 yumurta akı (sarısı dışına )1 tepeleme tatlı kaşığı şeker1 tatlı kaşığı tuzAldığı kadar un Kıymalı iç harcı; 125 gram kıyma2 adet büyük yeşil biber1 adet büyük...
Cevaplar
0
Görüntüleme
113
Kıymalı Kapalı Kır Pidesi Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için; 1 kg un1 su bardağı sıvı yağ1 yumurta akı ( sarısı üstüne )1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı toz şeker1 paket instant mayaAldığı kadar su İç harcı: 500 gram kıyma3 büyük kuru soğan2-3 yeşil biber1 yemek kaşığı domates salçası1/2...
Cevaplar
0
Görüntüleme
52
Karadeniz Pidesi Tadında Kuşbaşılı Pideler Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için malzemeler Yarım su bardağı ılık süt2 su bardağı ılık su4 kesme şeker veya 1 dolu yemek kaşığı toz şeker1 paket toz maya veya yarım paket yaş maya2 tatlı kaşığı tuz4 yemek kaşığı sıvı yağ7 su bardağı un ele yapışmayan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
20
Kapalı Kıymalı Bafra Pidesi (Bizim Evin Favori Pidesi) Tarifi İçin Malzemeler 700 g un1 çay bardağı süt (100ml)Yarım çay bardağı sıvı yağ (50ml)2 su bardağı sıcak su (toplam 400ml)1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı şeker1 tane yumurta beyazı (sarısı üzerine sürülcek)1 paket kuru maya (10g) İç...
Cevaplar
0
Görüntüleme
35
Kıymalı Kır Pidesi Tanımı İçin Materyaller Hamuru için; 3 yemek kaşığı yoğurt2 yemek kaşığı teremyağ tereyağda olur1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı şeker1 paket instat maya2 su bardağı ılık suAlabildiği kadar un İç harcı için; 500 gram kıyma2-3 adet biber4-5 adet soğanPulbiberKarabiberTuzİsteğe...
Cevaplar
0
Görüntüleme
49
858,505Konular
982,780Mesajlar
33,072Kullanıcılar
Doutam35Son üye
Üst Alt