iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
400 gram kıyma
2 adet yufka
2 adet soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tozşeker
1 çorba kaşığı susam
1 çorba kaşığı çörekotu
5 çorba kaşığı süt
5 çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz, karabiber, kimyon Yapılışı
İNCE kıyılmış soğanı tereyağında kavurun Kıyma ve tozşeker ekleyip, kavurmaya devam edin Tuz, karabiber ve kimyonu katıp, ocağın altını kapatın, soğumaya bırakın Orta büyüklükte çukur bir cam kabın içini yağlayın Susam ve çörekotu serpin Yufkalardan birini içine serin ve kenarlarını kopartın Bir kapta süt ve sıvıyağı karıştırın Yufkanın üzerine bu karışımdan sürün Kıymalı harçtan 23 çorba kaşığı serpin Tekrar yufka, yağ kaşımı ve kıymalı harç olacak şekilde üst üste malzemeler bitene kadar işleme devam edin (en üstte yufka olmalı) Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika pişirin Ilındıktan sonra cam kabı ters çevirip böreği servis tabağına alın Dilimleyerek, sıcak servis yapın
400 gram kıyma
2 adet yufka
2 adet soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tozşeker
1 çorba kaşığı susam
1 çorba kaşığı çörekotu
5 çorba kaşığı süt
5 çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz, karabiber, kimyon Yapılışı
İNCE kıyılmış soğanı tereyağında kavurun Kıyma ve tozşeker ekleyip, kavurmaya devam edin Tuz, karabiber ve kimyonu katıp, ocağın altını kapatın, soğumaya bırakın Orta büyüklükte çukur bir cam kabın içini yağlayın Susam ve çörekotu serpin Yufkalardan birini içine serin ve kenarlarını kopartın Bir kapta süt ve sıvıyağı karıştırın Yufkanın üzerine bu karışımdan sürün Kıymalı harçtan 23 çorba kaşığı serpin Tekrar yufka, yağ kaşımı ve kıymalı harç olacak şekilde üst üste malzemeler bitene kadar işleme devam edin (en üstte yufka olmalı) Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika pişirin Ilındıktan sonra cam kabı ters çevirip böreği servis tabağına alın Dilimleyerek, sıcak servis yapın
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.