Kıymalı Sulu Köfte Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru:
- 5 su bardağı köftelik bulgur
- Yarım paket tavuk kıyması
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 kepçe sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuzu
- Sıcak su
Kıymalı Sulu Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce hamur gereçlerinin hepsini derin bir kabın içerisine alarak kulak göğsü kıvamına gelinceye dek yoğuruyoruz.
- Daha sonra küçük kesimler alıp yuvarlıyoruz. Suyunu hazırlamaya geçiyoruz 1 yemek kaşığı salçayı, 1 yemek kaşığı tereyağı, sıvı yağ, tuzu uygunca eriyinceye kadar karıştırıyoruz.
- Daha sonra evvelce kaynatmış olduğumuz sıcak suyu üstüne yavaş yavaş ekleyip karıştırıyoruz.
- Hazırladığımız küçük küçük hamurları içine döküp karıştırıyoruz, daha sonra tencerenin kapağını kapatıp yüksek ateşte kaynamaya bırakıyoruz.
Kıymalı Sulu Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.