Kıymalı Sulu Köfte Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru:
- 5 su bardağı köftelik bulgur
- Yarım paket tavuk kıyması
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 kepçe sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuzu
- Sıcak su
Kıymalı Sulu Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce hamur gereçlerinin hepsini derin bir kabın içerisine alarak kulak göğsü kıvamına gelinceye dek yoğuruyoruz.
- Daha sonra küçük kesimler alıp yuvarlıyoruz. Suyunu hazırlamaya geçiyoruz 1 yemek kaşığı salçayı, 1 yemek kaşığı tereyağı, sıvı yağ, tuzu uygunca eriyinceye kadar karıştırıyoruz.
- Daha sonra evvelce kaynatmış olduğumuz sıcak suyu üstüne yavaş yavaş ekleyip karıştırıyoruz.
- Hazırladığımız küçük küçük hamurları içine döküp karıştırıyoruz, daha sonra tencerenin kapağını kapatıp yüksek ateşte kaynamaya bırakıyoruz.
Kıymalı Sulu Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı