Kıymalı Şehriye Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 150 gram kıyma
- Yarım yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1çay bardağından biraz fazla arpa şehriye
- 2 yemek kaşığı karışık salça
- 6-7su bardağı sıcak su
- 1,5 çay kaşığı tuz
- Pul biber
- Kara biber
- İnce kıyılmış maydanoz
Kıymalı Şehriye Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce yağ ve kıymayı tencereye alıp, kavuruyoruz.
- Ardından salçamızı ek edip, düzgünce karıştırıyoruz salçanın çiğ kokusu gidene kadar.
- Şehriyeyi ek edip şehriyeyle kavurmaya devam ediyoruz.
- Ardından sıcak su ek edip karıştırıyoruz. Tuz ve baharatlarıda ekleyip, karıştırıp yaklaşık 15 dakika pişirip sıcak sıcak servis ediyoruz.
Kıymalı Şehriye Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.