
Kıymalı Sarımsaklı Tarhana Çorbası Tanımı İçin Materyaller
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 100 gram kıyma
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça (domates-biber karışık)
- 4 yemek kaşığı tarhana
- 4 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 2 tatlı kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı kekik
- Tuz
Kıymalı Sarımsaklı Tarhana Çorbası Tanımı Yapılışı
- Tencerede yağ biraz kızdırıldıktan sonra kıyma eklenir ve kavrulur.
- Kıyma kavrulduktan sonra doğranıp ezilmiş yahut rendelenmiş sarımsaklar eklenerek kavurma sürecine devam edilir.
- Daha sonra salça eklenerek birkaç dakika daha kavrulur.
- Kokusu çıkan salçaya tarhana eklenerek 4-5 dakika daha kavrulur.
- Suyu ve tuzunu ekledikten sonra kıvama gelene kadar yaklaşık bir 10 dakika orta sıra karıştırılarak pişirilir.
- Başka bir yerde tereyağı eritilip baharatlar eklenir. Biraz kızdırdıktan sonra çorbanın üzerine ek edilir.