Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kıymalı Sarımsaklı Pazı Sarma

Kıymalı Sarımsaklı Pazı Sarma
0
47

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
kiymali-sarimsakli-pazi-sarma.jpg

Kıymalı Sarımsaklı Pazı Sarma Tanımı İçin Malzemeler

  • 150 gram kıyma
  • 2 bağ pazı yaprağı
  • 1 su bardağı pirinç bulgur karışık
  • 2 adet büyük soğan
  • Tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kurunane
  • 1 yemek kaşığı tepeleme domates ve biber salçası ( isteğe nazaran arttırılıp azaltılabilir )
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • Zeytinyağ
  • Sarımsak tozu karışımı yahut 4 diş sarımsak

Kıymalı Sarımsaklı Pazı Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Pazı yaprakları narin, yalnızca sıcak suyu üzerine dökmek ve 1-2 dk bekletmek yaprakların sarılacak hale gelmesine yetiyor.
  2. Hatta dikkatli olmak gerekiyor ki acilen eriyebiliyor yapraklar. Sonra soğuk suya atıyorum ki canlılığını korusun.
  3. İç materyalinde soğanı bol kullandım daha lezzetli oluyor.
  4. Yemeklik doğradığım soğanı, kıymayı,zeytinyağı, 1 su bardağı pirinçi ekledim.
  5. Salçamı, tuzunu, sarımsak tozunu, kimyonu,karabiberini ve kuru nanesini ekleyip yeterlice yoğurdum.
  6. Suyu süzülmüş yaprakları parlak kısmı altta kalacak formda ortadaki kalın damarını keserek, muska formunda sarıyorum.
  7. Pişirme tencereme dizip üzerine geçecek kadar sıcak suyumu ek edip evvel harlı sonra orta ateşte suyu çekene kadar pişiriyorum.
  8. Yaklaşık 20-25 dk denetimli pişirirseniz daha hoş olur ,çünkü pirinçe bağlı pişme müddeti artıp azalabiliyor.
Kıymalı Sarımsaklı Pazı Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,755Mesajlar
33,063Kullanıcılar
netflixdunySon üye
Üst Alt